Loading…
Monday, March 18 • 11:30am - 12:30am
Debate with the Dean: ''Open Education: Blessing or Blight?''

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

Drie keer peer jaar nodigt Delft Debatteert de Rector Magnificus Karel Luyben uit om met studenten in debat te gaan over een actueel thema. Een goede kans om te zien hoe een debat met een topfunctionaris in zijn werk gaat, of zelfs om je eigen debattalenten op de proef te stellen.

Open Education: Vloek of zegen?

De TU Delft volgt in de voetsporen van grote universiteiten zoals MIT, Harvard, en Stanford, en gaat steeds meer van haar onderwijs digitaal aanbieden. Er zijn veel goede redenen om hieraan te beginnen: de kwaliteit van lezingen gaat ermee omhoog, het bereik wordt groter – globaal zelfs, omdat iedereen met een computer en een internet aansluiting TU vakken kan gaan volgen – en we lopen er onder Europese universiteiten mee voorop.

Toch zijn er kanttekeningen. Een online master is toch niet hetzelfde te noemen als een opleiding in de collegebanken, met een docent, met je medeleerlingen, en op het lab? Straks krijgt iemand vanuit Timboektoe z’n online master zonder dat ie ooit in Delft is geweest. Dat is wel mooi natuurlijk, maar is dat eerlijk? Daarnaast turen wij met z’n allen al uren per dag naar een scherm. Is het goed om dit bij de jongere generaties nog meer aan te moedigen?

Kortom, zelfs Open Education is niet perfect. En daarom heeft Delft Debatteert, samen met de studentenpartijen ORAS en Lijst Bèta en de studentenvakbond de VSSD, het derde “Debat met de Rector” aan dit thema gewijd. Als je een goede discussie wilt zien, in een echte Amerikaans Parlementair debatmodel, dan is dit jouw activiteit. Nadat de Rector en dappere student Wouter Verbeek met elkaar op de spreekwoordelijke vuist zijn gegaan mag ook de rest van de zaal zich met zijn of haar meningen in het debat moeien. Dat kan gezellig worden!

Voor de eerste 50 studenten is er gratis Subway lunch. First come first serve, dus wees op tijd.

Language: Dutch

Local Website: http://www.dezebra.com/sg/publiek/agenda.asp?courseID=873

Livestream: http://www.streamteamvideo.nl/live/130313-oer/

Local Time:12.30-13.30 CET


Monday March 18, 2013 11:30am - 12:30am
TU Delft Delft, Netherlands

Attendees (0)